Prison Break 3. sezon 4. bölüm özeti

Mahone halüsinasyonlar görmeye başlar. T-Bag, mahkûmlar arası hiyerarşide yükselir. Michael, kaçış planını uygulamaya koyar.
Michael’ın kafasında bir kaçış planı şekillenmeye başladığında Whistler onu kuş rehberini geri vermesi için uyarır. Aksi takdirde Şirket’e kitabın Linc’de olduğunu söyleyecektir. Michael oralı bile olmaz. McGrady’den haç kolyesini ödünç almak ister. McGrady ona bunun nedenini sorar. Aldığı kanlı paket yüzünden hâlâ dehşet içinde olan Linc, Michael’ın ziyaretine gelir. Michael, Linc’den cezaevinin mezar kazıcısıyla bağlantıya geçmesini ister. Geriye dönüş yaparak, paketin içinde Linc’i dehşete düşüren şeyin, Sara’nın kesik kafası olduğunu görürüz. Cezaevinin elektriğini kesen Michael, daha sonra ilacını alamadığı için elleri titreyen Mahone’u görmeye gider ve onu da kaçış planına dahil ettiğini söyler. Mahone’dan siyah bir keçeli kalem bulmasını ister. Bu arada Haywire’ın hayali, Mahone’u Michael’a güvenmemesi yönünde uyarır.
Whistler’ı ziyaret eden Sofia, ona yardım etmekte ısrarlıdır. Whistler ondan Scofield ve Burrows hakkında araştırma yapmasını ister. Susan, buluştuğu Linc’den kuş rehberinin aslını teslim etmesini talep eder. Sucre’nin yardıma yanaşmaması üzerine Linc, Sofia’dan kendisine tercümanlık etmesini rica eder. Böylece cezaevinin mezar kazıcısıyla bağlantı kurabilecektir. Mezar kazıcı, Sofia’yı cezaevine geliş gidişlerinden tanımaktadır.
Michael’ın mühendis olduğunu bilen Lechero, ona elektriğin tekrar gelmesini sağlayıp sağlayamayacağını sorar. Lechero’nun cep telefonu çalışmazsa Sona’ya yiyecek getirtemeyecek ve öleceklerdir. Michael, elektriğin ancak “kimseye ait olmayan topraklardan” onarılabileceğini söyler. Burası, cezaevinin iç ve dış kapıları arasında kalan, firara kalkışanların kule nöbetçileri tarafından vurulduğu tarafsız bölgedir. Lechero onu nöbetçilerden koruyabilirse Michael bunu denemeye hazırdır. Ama karşılığında sabah güneşini ilk alan bir köşe hücreye taşınmayı talep etmektedir. Michael’ın Mahone’la yaptığı konuşmayı duyduğunu söyleyen Bellick, kazma işine yardım etmeyi teklif eder. Kazı sırasında Michael’ın onu planlarına dahil etmeyeceğini belirtmesi üzerine Lechero’ya giden Bellick, kaçış planını ispiyonlar. Michael’ın tarafsız bölgedeki buatın içine bir şey gömdüğünü görmüştür.
Lechero, Michael’den toprağa gömdüğü şeyi göstermesini ister. Toprağa gömdüğü, yıpranmış kabloları onarmak için kullandığı tamir bandından başka bir şey değildir. Elektriği tekrar devreye sokma zamanı gelmiştir. Lechero, Michael’a eşlik etmekte ısrarlıdır. Ana şalterin bulunduğu odaya inerler. Burada, Michael’ın McGrady’den aldığı haçı sıkıştırdığı bir sigorta kutusu vardır. Elektriğin kesik kalmasını sağlayan aslında burasıdır. Haç devreyi açık tuttuğu sürece şalter açılsa da elektrik gelmeyecektir. Michael’ın da Lechero fark etmeden haçı oradan çıkarmasına imkan yoktur. Sammy’den yediği yumruk üzerine sendeleyen Michael, ayağa kalkarken çaktırmadan haçı sigorta kutusundan çıkarır ve cezaevinin elektriği gelir. Bir an şüphelenmiş de olsa, Lechero tatmin olmuştur. T-Bag, Lechero’nun cezaevine uyuşturucu ve para girişini sağlayan adamı Nieves’i öldürür ve olaya aşırı doz süsü verir. Lechero, zaten Nieves’in uyuşturucu kullandığından şüphelenmiştir ve şüpheleri böylece doğrulanmış olur. Lechero’nun örgütünde Nieves’in yerine T-Bag geçer.
Linc, 15 bin Dolar almak için Susan’la bir buluşma ayarlar. Sofia da gelmek ister ama Linc izin vermez. Linc, Sucre’ye ortadan kaybolmasını söyler. Mahone, Michael’a keçe uçlu bir kalem getirir. Whistler, Michael’ın elektriği onarmasına bir anlam verememektedir. Çünkü o ana kadar çalışmayan elektrikli teller de artık çalışmaya başlamıştır. Michael, o telleri ancak olabildiğince ölümcül hale getirerek kaçabileceklerini söyler.
Susan ve Linc, mezar kazıcıyla görüşür ve getirdikleri parayı ona rüşvet olarak verirler. Adamın daha fazla para istemesi üzerine Susan onu vurarak öldürür. Mahone’un hayallerinde canlandırdığı Haywire, Michael’ı öldürmesi için onu sıkıştırmaktadır. T-Bag’in kendisine getirdiği uyuşturucuyu kullanan Mahone’un ellerinin titremesi durur. Michael’ın elektrikli tellere bakan yeni hücresini ziyaret eden Mahone, onun eski hücresinde unuttuğu siyah keçeli kalemi getirir. Michael’ın böyle önemli bir şeyi nasıl olup da unuttuğunu merak etmektedir. Kendini toparlayan ve özgüveni yerine gelen Mahone, kaçış planına dahil olmadığı takdirde Michael’ı öldüreceğini söyler.
Sara’nın ölümünü hâlâ gizleyen Linc, Michael’a mezar kazıcının öldürüldüğünü söyler. Ama artık yeni mezar kazıcı, arkadaşlarını yüz üstü bırakmaya gönlü razı olmayan Sucre’dir. Bu arada Susan, kuş rehberini Whistler’a geri yollamıştır. Whistler, Michael’a kaçış planının ayrıntılarını sorar. Sucre’nin Nieves’i gömüşünü seyrederler. Çürüyen cesetlerin üstüne kokuşmalarını önlemek için Kesslivol adlı bir kimyasal madde püskürtülmektedir. Sucre, elektrikli oldukları için ısınan tellerin üstüne de bu maddeden sıkar. Çünkü belli bir dereceye kadar ısındığında bu madde çeliği bile aşındırabilmektedir.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Yorum bırakın