Prison Break 3. sezon 7. bölüm özeti

Michael ve Whistler, ringe çıkıp ölümüne dövüşeceklerdir. Ama Michael, bunu dikkatleri dağıtmak için yapacaklarını Whistler’a çıtlatır. Kaçış planı aynen yürürlüktedir. Nöbetçilerden biri ilaçla bayıltılacaktır ve çatıdan yansıyan güneş ışınlarının diğer nöbetçinin gözlerini kamaştıracağı saat 15:13’te gideceklerdir. Bu arada, Whistler’ın takas edilmeye razı olmayacağını düşünen Lincoln, L.J. için endişelenmektedir. Ama Sucre’nin aklına bir fikir gelir.
Saat 14:59’da, Hurtado ilaçlı kahvesini içer. Pişmanlığı tutan Bellick, Michael’ın yanına gelir ve Sara’nın ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirir. Ama Michael’ın onu dinlemeye vakti yoktur, saat 15:03 olmuştur. Başlaması beklenen dövüş için tezahüratta bulunan aşağıdaki mahkûmların gürültüleriyle kendi sesini perdeleyen Michael, Sammy ve Papo’nun hücresindeki pencerenin betonunu kırmaya koyulur. Whistler, ortalarda görünmeyen Mahone’un onları ispiyonlamasından korkmaktadır. Mahone, aslında Şirket’i ispiyonlamak üzere yoldadır. Bunu yapması için kendisine gereken dokunulmazlık sağlanacaktır. Ama Sullins, Panamalılar konusunda bir sorun çıktığını söyleyince onu bir otel odasına yerleştirmek zorunda kalırlar. Saat 15:00’da hücre penceresi açılır. Saat 15:02’de Hurtado kendinden geçmiştir. Tam güneş ışınları çatıdan yansımak üzereyken Sammy nakit para almak üzere hücresine uğrar. Dökülen sıvaları fark etse de hemen oradan ayrılır. Michael, hamaktan yaptığı merdivenle tarafsız bölgeye inmeye başlar. Ama güneşin önüne gelen bulutlar yüzünden çatının parıltısı bir anda kaybolur. Planın suya düştüğünü gören Michael, nöbetçiler tarafından fark edilmeden, çıktığı pencereden tekrar içeri girmek zorunda kalır. Ama şimdi ne yapacaklardır? Lechero nerede kaldıklarını merak etmeye başlamıştır. Hamağı çözmeleri ve parmaklığı tekrar yerine yerleştirmeleri uzun sürer. Bir köşesinden hâlâ pencereye bağlı olan hamağı perdenin ardına saklarlar. Michael ve Whistler’ı bulan Lechero, dövüşü zorla başlatır. Dövüşmezlerse, ikisini de diğer mahkûmlar öldüreceklerdir. Kaçınılmaz olana ilk boyun eğen Whistler olur. Kaldı ki, bu ringden artık ya kendisi sağ çıkacaktır, ya Michael.
Saat 15:25’te Susan L.J.’yi takasın yapılacağı yere getirir. Onları gözetlemekte olan Sucre, cep telefonuyla Linc’e rapor verir. L.J. iyidir; Susan’ın yanında bir şoför ve bir koruma vardır. Peki Michael nerededir? Linc, kumsala sakladığı malzemeleri çıkarırken, Sofia ona bir silah doğrultur ve ondan Whistler’ı teslim etmemesini ister. Saat 15:30’da Susan, L.J.’ye firar o gün gerçekleşmediği takdirde L.J.’i artık koz olarak elinde bulundurmasının bir anlamı kalmayacağını çünkü hep birlikte öleceklerini söyler.
Kahvesine ilaç konmuş Hurtado bulunur ve uyandırılır. Tam o sırada hamak pencereden aşağı düşer ve nöbetçiler bunu görür. Avluda Michael’la dövüşmek zorunda bırakılan Whistler, yere serdiği Michael’ın kafasını eline geçirdiği iri taşla ezmeye hazırlandığı sırada cezaevinin alarmı işitilir. Alarmı, hapishanenin yakınında olduklarından, Linc ve Sofia da duymuştur. Michael ve Whistler’ın kaçmayı başaramadığını anlarlar. Linc, kumsaldaki malzemelerini tekrar saklar. Sofia’yla artık yine aynı taraftadırlar. Susan’ı arayan Linc, Michael ve Whistler’la beraber olduğunu söyler. Buluşma ayarlarlar.
Temizlenen ve takım elbisesini giyen Mahone, Lang ve Sullins’in tek niyetinin, ona işlediği cinayetleri itiraf ettirmek olduğu kanısındadır. Lang ise, yaptıkları anlaşmada bir hile hurda olmadığını söyler. Mahone’un ellerinin titremeye başlaması üzerine, Lang onun bir uyuşturucu bağımlısı olduğunu anlar.
Albay Escamilla ve askerleri, ölümle cezalandırılacak firar girişimini kimin düzenlediğini anlamak üzere hapishaneye dalarlar. Hamak, Papo’nun hücresinden düşmüştür ve Escamilla, Papo’nun cezasını hemen orada infaz eder. Lechero’nun adamlarını hizaya sokamamasına kızan Escamilla, onu iktidarda tutmak için yaptığı iyilikleri ve göz yumduğu olayları ortaya dökerek Lechero’yu tüm mahkûmların önünde rezil eder. T-Bag, Lechero’nun yerine geçmek için ümitlenir. Escamilla giderken, Lechero ve Sammy kaçmaya çalışanın Michael’dan başkası olamayacağını fark etmişlerdir.
Pike, Susan’a rapor verir ve nöbetçilerin cezaevinde sayım yaptıklarını söyler. Bugün Sona’dan ayrılan olmamıştır. Sucre, arabasıyla Susan’ın minibüsünün yolunu kesmiştir. Minibüsün arabaya çarpmasıyla, onlara yetişecek kadar vakit kazanan Linc, Susan’a vurur ve onu etkisiz hale getirir. Ancak Ajan King, L.J’in başına silahı dayamıştır. Linc nihayet Whistler’ı çıkarmak üzere bir şans daha vermeye Susan’ı ikna eder. L.J., hâlâ tutsak olmasına rağmen, şimdilik güvendedir. Giderlerken, minibüsün arkasından düşmüş çok sayıdaki ceset torbası Linc’in dikkatini çeker.
Sammy, Michael’ı yaka paça Lechero’nun önüne çıkarır. Ama hapishanedeki iktidarı mahvolan Lechero, onu öldürmek yerine, Michael’dan firar ederken kendisini de yanında götürmesini istemektedir.
Sullins, Mahone’un serbest bırakılması kararına Panamalıların tekrar sıcak bakmaya başladıklarını bildirir. Ne var ki duruşma ertesi güne kalmıştır. Titremesi başlayan Mahone, duruşmanın hemen yapılmasını talep eder. Mahone’dan midesi bulanan Sullins, Lang’e onu kelepçelemesini söyler.
Bellick, Michael’a meslek hayatı boyunca kötüleri parmaklıkların ardında tutmaya çalıştığını söyler. Ama Sara’nın ölümünün ardından artık şüphesi kalmamıştır ki dışarıdaki kötü adamlar, içeridekilerden fazladır.
Bu arada Whistler’ı Sona’da gizlice ziyarete gelen biri vardır: Susan. Bu işte başından beri Whistler’la beraber olduğu anlaşılır. Whistler ona en başta yedi gün içinde çıkması gerektiğini söylemiştir. Bu süre dolduğu halde, bu işin hâlâ başarılabileceğini söylemesi, Susan’a pek inandırıcı gelmez. Yine de Scofield ve Burrows’a fazladan süre tanımayı kabul eder. Görüşmeyi hücre penceresinden Michael da izlemektedir.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Yorum bırakın