Prison Break 3. sezon 6. bölüm özeti

Michael, Whistler konusunda Tyge ile konuşur. Tyge, onun Nice’teki Ambassador Oteli’nde çalıştığını söyledikten sonra susar. Tyge daha sonra Michael, Mahone ve Whistler’ı gizlice dinlemeye çalışır, ama onları duyamaz.
Saklandıkları yerde Susan, L.J.’e Musul’da savaşırken nasıl esir düştüğünü anlatır. Amerikan helikopterlerinin yaklaştığını duyunca pencereden kaçması, onu esir alanlar tarafından düşmanca bir hareket addedilmiştir. Onu rehine değişimi ile kurtarmaya gelen askerler öldürülmüştür. Susan’ın yara izleri, daha sonraki üç hafta boyunca maruz kaldığı tecavüzler ve işkenceler yüzündendir. Susan, o gece yapılacak olanın da bir rehine değişimi olacağının altını çizer.
Tyge’nin onları gizlice dinlemeye çalışmasından bıkan Mahone, ona kendi işine bakması için uyarır. Bu arada Linc, Michael’ın ziyaretine gelir. Michael ona Hurtado’nun kahvesine ilaç atmanın bir yolunu bulması gerektiğini söyler. Firar, üç saat sonra, saat 15:13’te gerçekleşecektir. Ve saat 14:30’da hâlâ Sara ve L.J.’in yeni bir fotoğrafını görmemiş olursa Michael’ın niyeti kaçışı iptal etmektir.
T-Bag, Lechero’nun ekibindeki hırsızın kim olduğunu hâlâ bulamamıştır ama Sammy’den kuşkulanmaktadır. Gerçek adı Norman olan –ama yaşamak isteyen hiç kimsenin kendisini bu isimle anmadığı– Lechero ise sonuç istemektedir.
Michael iki odalı bir hücreyi kolaçan eder. Burası aslında aralarındaki duvara kapı açılmış iki hücredir. Michael’ın planı bu hücrenin penceresinden kaçmaktır. Ama hücrenin sahipleri olan Lechero’nun adamları Sammy, Papo ve Cheo geldiklerinde saklanmak zorunda kalır. Cheo, Augusto’nun gönderdiği paketlerden çıkan ve Sammy’ye ait olan purolardan birini tüttürür. Arka odanın kilidini açmayı başaran Michael, son anda fark edilmeden kaçar.
Mahone’u ziyarete gelen Ajan Lang, onu oradan çıkaracağını söyler. Mahone, 48 saat içinde St.Louis’e nakledilecek ve sadece 8 yıl yatacaktır. Tabii Lincoln Burrows komplosunda hükümet aleyhine tanıklık etmesi koşuluyla. İş birliğine yanaşmaması halinde kendisini bekleyen çok sayıda cinayet suçlaması vardır. Ancak Mahone, Lang’in teklifini geri çevirir.
Avluda bir patırtı kopar. Tyge öldürülmüştür. Aralarındaki anlaşmazlığı Lechero’nun adalet sistemini hiçe sayarak çözmeye çalışmış kişilerin başı derde girecektir. Ceset McGrady’nin bütün gün basket oynadığı yerin yakınında bulunduğundan onu sorguya çeken Lechero, McGrady’nin merdiven boşluğuna giren birini gördüğünü ve hemen ardından bir tartışma yaşandığını öğrenir. McGrady’nin gördüğü kişi Whistler’dır. Lechero, Whistler’ı hücresinden aldırır. Michael onun katil olduğuna inanmaz çünkü Whistler’ın kaybedeceği çok şey vardır. O, Mahone’dan şüphelenmektedir.
Whistler, Lechero’ya yanlış adamı cezalandırdığını söyler. Whistler’ın hükümette düşmanları olduğunu Lechero biliyor olmalıdır. Zenginleri ve seçkinleri kayıracağının söylenmesi, Lechero için bir hakarettir. O 13 yaşındayken hizmetçilik yapan annesine varlıklı patronu tarafından tecavüz edilmiştir. Olay patronun yanına kâr kalmış ama bir sütçü (Lechero) kılığına giren Norman, patronun evine girmiş ve onu öldürmüştür. Lechero, Whistler’a masumiyetini kanıtlaması için zaman tanımaya karar verir.
Susan, Linc’e nöbetçiyi bayıltacak ilacı getirir. Linc, Sara’nın fotomontaj bir resmini ister. Susan kabul eder ve takasın o gece saat 21:00’de gerçekleşeceğini söyler.
T-Bag, Michael’a Sammy’ye kumpas kurmasını öğütler. Ama bunu yapamayan Michael, Mahone’u görmeye gittiğinde kanlı bir bıçak bulur.
Linc’in Hurtado’nun kahvesine ilaç koyma fırsatını kaçırması üzerine devreye giren Sofia, kendisini Sona’ya götürecek birine ihtiyacı varmış gibi yapar. Linc, Sofia’yı alan Hurtado’nun arabasının peşinden gider. Bir ara kenara çeken Hurtado, Sofia’ya dilerse Sona’daki sevgilisiyle özel görüşme ayarlayabileceğini ama bunun için hemen şimdi kendisiyle yatması gerektiğini söyler. Linc’in gözü onların üzerindedir. Arabasından inerken Susan arar ve fotoğrafın hazır olduğunu söyler. Sofia, Hurtado’ya Norman’ın buna çok bozulacağından bahseder. Lechero’nun kızlarından birine asıldığını anlayan Hurtado, dehşete kapılır ve niyetinden vazgeçer. Sakinleşen Linc, Susan’a nöbetçiyi bayıltmakta sorun yaşadıklarını ama şimdi her şeyin hallolduğunu bildirir. İlacın bir saatte etki edeceğini bilen Susan, nöbetçiyi niçin şimdiden bayıltmaya çalıştıklarını sorduktan sonra telefonu kapar ve L.J.’yi öldürmeye hazırlanır. Linc telaş içinde onu tekrar arar ve zaman değişikliğini açıklar. Susan, yeni bir kurtarma denemesinden kuşkulanmaktadır.
Michael, elindeki kanlı bıçakla Mahone’un karşısına dikilir. Ama Mahone, ziyaretçi bölümüne çağrılır. Ajan Lang’e ve Sullins’e bu kez tekliflerini kabul ettiğini söyleyecektir. Michael, kanlı bıçağı Lechero’ya götürür ve Mahone’u suçlar. Ama Lechero bunu yutmaz. Mahone’un az önce Sona’dan çıkarıldığından haberi vardır. Lechero, tam Whistler’ı öldürmek üzeredir ki elindeki bıçağı son anda Cheo’ya saplar. Cheo’nun üzerinden puro kokusu almıştır. Hem de Augusto’nun bir zamanlar kendisine haraç olarak gönderdiği puroların kokusunu. Lechero, Whistler’ı serbest bırakır.
Sucre, Tyge’nin cesedine ilaç sıkar. Bu arada Susan’la buluşan Linc, L.J.’in sağ olduğunu öğrenir. Susan ona Sara’nın eski bir gazeteyi tutan rötüşlanmamış fotoğrafını verir. Bu fotoğrafla Michael’ı kandırmaya imkan yoktur. Michael’ın ziyaretine giden Linc, Susan’ın zaman değişikliğinden haberdar olduğunu söyler. Ve nihayet Sara’nın öldüğünü itiraf etmek zorunda kalır. Michael arkasını dönüp yürümeye başladığında Linc ona L.J.’in iyiliği adına iş birliğine devam etmesi için yalvarır. Michael kederinden yıkılmıştır. Yüzüne “Sara senin yüzünden öldü!” diye haykırdığı Whistler’ı ölümüne bir dövüşe çağırır.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Yorum bırakın