Prison Break 3. sezon 8. bölüm özeti

Mahkûmlar Papo’nun cesedini örterlerken, Sammy kızgındır. Mahkûmların onlardan artık korkmadıklarını ve Michael’ın bir tür dokunulmazlığı olmasının onu daha da sinirlendirdiğini Lechero’ya söyler. Lechero, Michael’ı öldürmemesi için Sammy’yi ikna etmeye çalışır. Bu arada McGrady, bayramlık kıyafetlerini giymiş, babasının ziyarete gelmesini beklemektedir. Michael’la görüşen Lincoln, L.J.’in iyi olduğunu ve dört gün süre daha aldıklarını söyler. Michael, Linc’i kendisini kullanmakla suçlar. Bunun Şirket’in yaptığından ne farkı vardır?
Susan’ın görüştüğü General, ona bu işin artık derhal “Vur Patlasın Ver Yansın” operasyonuyla bitirilmesi gerektiğini söyler. Susan ondan bunu bir daha düşünmesini rica eder ama General kararını vermiştir. Whistler’ın ziyaretine giden Susan, ona hemen o gün saat 17:00’de harekete geçmek zorunda olduklarını bildirir. Whistler’a göre bu intihardır. Ondan ayrıca Michael’ı öldürmesini de isteyen Susan, daha sonra helikopter birliğini toplar.
Michael, Lechero’ya gider ve albaydan pencerelere parmaklık takılması işini ertelemesini rica etmesini ister. Ama Lechero’nun albayın nezdinde hiç nüfuzu kalmamıştır. Sammy başka mahkûmların da isyan bayrağını çektiklerini haber vermeye geldiğinde Michael saklanır. Sammy, çeteye iri yarı ve deli Cristobal’ı dahil etmek istemektedir. Lechero, Cristobal’la görüşmeyi kabul eder. Sofia’yı arayan ve Whistler’ın ev sahibi olduğunu iddia eden Tommy Day adındaki bir adam, Whistler’ın dairesinde patlayan su borusu için Sofia’dan gelmesini rica eder. Susan’ın ajanlarından biri, bu telefon görüşmesini dinlemektedir. Bu arada, ciddi bir yoksunluk sendromu geçirmekte olan ve her yani titreyen Mahone, Lang’e Oscar Shales’i öldürdüğünü ve duyduğu suçluluk yüzünden ilaç kullanmaya başladığını itiraf eder. Lang’den kendisine ilaç bulmasını rica eder. Bu haldeyken vereceği hiçbir ifadenin değeri olmayacaktır. Ancak, Lang’in dönmesine fırsat kalmadan Mahone’un odasına giren Sullins, ifade verme vaktini geldiğini bildirir. Duruşma başladığı sırada, Mahone’un neredeyse krize girmiş olması, Sullins’in dikkatinden kaçmaz. Mahone durumu idare edebileceğini söylese de heyetin gözünde boş konuşan, paranoyak, komplo teorisi meraklısı bir deli imajı çizdiğinin farkında değildir.
Michael, Whistler’a dört günleri olduğunu söyler ve ona ziyaretine gelen kadının kim olduğunu sorar. Whistler, kadının Şirket’ten olduğunu söyler. Artık tek düşündüğü, dışarı çıkabilmektir. Bunun nasıl olacağı Whistler’ın umurunda değildir. Daha sonraysa Michael’dan özür diler.
T-Bag, Lechero’dan bir mesaj getirir. Mesajda, Lechero’nun mekânının planı vardır ve saat 16:00 denmektedir. Saat 15:50’dir. Whistler, bir mahkûmdan aldığı bıçağı beline sokar ve Michael’la birlikte Lechero’nun mekânının yolunu tutarlar. Burada Lechero’nun özel eşyalarını ve mallarını koyduğu gizli bir oda bulurlar. Tam Whistler, Michael’ı şişlemeyi düşündüğü sırada, Lechero gelir, kilide bir şifre girer ve açılan kapıdan sonu molozla kapanmış gizli bir yer altı tüneline girerler. Tünelin sonundaki molozu kazamasalar da yukarı doğru, onları tarafsız bölgeye çıkaracak bir baca açabileceklerdir belki. Ama bacaya destek olacak bir payanda sistemi kurmadıkları takdirde, çöken bacanın altında diri diri gömülmeleri olasılığı da vardır. Sammy gelir. Lechero, Michael’ı son anda saklamayı başarır. Klostrofobik olduğunu iddia eden Whistler, çıkmak ister. Michael ona asıl derdinin ne olduğunu sorar. O sırada Lechero geri gelir. Michael ondan Linc’i aramak için cep telefonunu ister. Lechero telefonu vermez ve Sammy gelmeden onları apar topar odadan çıkarır.
Sofia, gizemli apartman dairesinde kıyılmış kağıtlar ve belgeler bulur. İçlerinde Whistler’ın fotoğrafını taşıyan “Gary Miller” adına bir pasaport da vardır. Susan gelir ve Whistler’ın nerede olduğunu bildiğini söyler. Bu işe burnunu sokmaya devam etmesi halinde Sofia’yı öldürmekle tehdit eder. Sonra belgeleri Sofia’nın elinden alır ve ona evine gitmesini, Whistler’ı karşılamaya hazırlanmasını söyler.
Linc ve Sucre, bir plan yaparlar. Terk edilmiş bir kulübe kiraladıkları ormanda daha sonra ateş eder, silah seslerini bir kasetçalara kaydederler. Michael, McGrady’ye gider ve ondan ziyarete gelecek babasını bir telefon görüşmesi yapmaya ikna etmesini ister. McGrady, Michael’ın sorunlarına babasını bulaştırmaya yanaşmaz. Ama Michael, Lincoln’ın hayatının tehlikede olduğunu söyler ve ona yalvarır. McGrady sonunda razı olur.
Sofia, Whistler’ın ziyaretine gelir. Whistler o gün Lincoln’ın yakınlarında dolaşmamasını, evine gidip orada beklemesini Sofia’dan özellikle rica eder. Sofia ona apartman dairesini sorar ama oraya gittiğinden bahsetmez. Whistler, öyle bir daireden haberi olmadığını iddia eder.
McGrady’nin babası Alfonso, Lincoln’ı arayarak “Akşam yemeğine eve gelmemesini” söyler. Linc, bunun arkasını kollaması için Michael’ın gönderdiği uyarı mesajı olduğunu anlar. Sofia gelir ve Linc’i yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu konusunda uyarır. Pike onları izlemektedir. Susan hepsinin öldürülmesini emreder. Linc cep telefonunun hafızasından Lechero’nun numarasını bulur ve arar. Telefonu Sammy açar. Linc, Michael’a bir mesajı olduğunu ve bunun bir ölüm kalım meselesi olduğunu söyler. Sammy, onun bu numarayı nereden bulduğunu merak etmektedir. Linc “Birkaç gün önce bu numaradan aranmıştım” deyince Sammy telefonu kapar. Lechero’yu Michael’la gizli iş birliği içinde olmakla suçlar ve gider. Bu arada, Linc ve Sucre, kendilerini takip eden Pike ve adamlarını gafil avlarlar. Linc, Sofia’yı onun elinden kurtarmak için Pike’ı öldürür. Lechero, Michael’ın karşısına dikilir ve Linc’in bu numarayı bir daha aramamasını söyledikten sonra Michael’a telefonunu verir. Michael, Linc’i arar. Şirket’in Whistler’ı hapisten kendi olanaklarıyla kaçıracağını fark etmişlerdir. Ondan sonra iki kardeşin, Sofia’nın ve L.J.’in bir değeri kalmayacaktır.
Susan’ın helikopterleri, Sona’ya havadan bir baskın düzenlerler. Michael, Whistler’ın dama çıktığını görür. Helikopterlerden biri Whistler’a bir ip merdiven sarkıtırken, diğer helikopter nöbetçilerin üzerine ateş açar. Michael, merdivene tırmanmaya çalışan Whistler’ın bacağına sarılır. Firar helikopteri, Sona nöbetçilerinin ateşi altında kalmıştır. Michael ve Whistler, birlikte tekrar hapishanenin damına düşerler. Diğer helikopter de isabet alır ve pilotlar harekatı iptal ederler. Telsizden onları dinleyen Susan, başının dertte olduğunu anlamıştır. Nöbetçiler tarafından yüzlerinin görülmediğini uman Whistler ve Michael, hemen içeri girerek üst baş değiştirirler. Askerler, bir kez daha Sona’ya girmek zorunda kalır. Bu kez başlarında General Zavala vardır. Zavala, doğruca Michael’a gider ve onun buraya gelişinden beri bunun iki gün içinde ikinci firar denemesi olduğunu söyler. Michael, Sona’da çok sorun çıkarmıştır. Askerler tarafından götürülür. Nereye götürüldüğü meçhuldür. Whistler ve Lechero artık kendi başlarının çaresine bakacaklardır.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Yorum bırakın